GIRL POWER in Leuth: Kermis 2023 telt maar liefst zes (!) koninginnen

LEUTH – Het Koningschieten in Leuth heeft zondagmiddag zes koninginnen opgeleverd. Jeugdkoningin Fenne Menting en koningin Helma Jansen schoten de romp van de houten vogel naar benden, een grote verrassing was er bij de noviteit Juniorkoningschieten. Daardoor gaat Schutterij Vriendenkring kermis vieren met zes koninginnen aan het roer.
De nieuwe koningin van Leuth is Helma Jansen. Zij volgt haar man Willy Jansen op in Leuth, die zijn sjerp inruilt voor de rol van prins-gemaal. Het koningsschap is het Leuthse echtpaar dus goed bevallen vorig jaar.
De nieuwe jeugdkoningin Fenne Menting versloeg twee jongens, het heeft zo moeten zijn op een dag dat de vrouwen flink op schot waren op de parkeerplaats van schuttersgebouw Vriendenkring. Zij volgt Lorenzo Jansen op.

Vier koninginnen

In de leeftijdscategorie 18 t/m 25 schoten de vier nieuwe koninginnen met scherp. Zij wilden samen het ‘Juniorkoningsschap’ graag omarmen en debuteren met deze titel. Door de rake schoten van Lotte Brandwijk, Tess Vink, Sam Driessen en Demi Dahm telt Leuth dit jaar in totaal zes koninginnen. De vier vriendinnen uit Leuth delen het Juniorkoningschap dit jaar.
Leuth maakt zich daardoor op voor een kermis vol Girl Power. De troon wordt op zondag t/m dinsdag (8 t/m 10 oktober) bestegen door vrienden en familie van de nieuwe Koningin Helma Jansen, op vrijdag en zaterdag krijgen de Juniorkoninginnen een belangrijke rol in het feestgedruis.

Ultieme kermisband

De hoofdact van de Leuthse kermis is de ultieme kermisband Perfect Showband. Na Millingen en Kekerdom spelen deze muzikanten de zaal op zondag en maandag vast en zeker plat. Op dinsdag is het traditiegetrouw de beurt aan DJ Robert Pauwels. Op vrijdag staan DJ Matthew en Fake Tits op de bühne. DJ John Silvester mag op zaterdag het spits afbijten. Hij heeft ook een belangrijke rol op maandag in combinatie met Perfect Showband. Zie voor alle tijden de flyer.