23 december 2017 Kerstgroet Schutterskoningin Elly Daamen

Beste Leuthenaren,

Het jaar 2017 is weer bijna voorbij en als koningspaar kijken wij terug op een prachtig jaar. Het jaar waarin we een super gezellige kermis met jullie hebben gevierd.  Maar ook het jaar waarin we opa en oma werden van onze prachtige kleindochter Kate! Een absoluut hoogtepunt in 2017. Ook is onze zoon Guus geslaagd voor zijn master journalistiek, waar we als ouders super trots op zijn. Daarna hebben we een natte maar goede oogsttijd gehad. Toen de appels er bijna af waren, was er een vergadering bij schutterij De Vriendenkring. Onze plukker Gert Verriet zei tijdens de koffie: ,,Ja het is wat. We hebben dit jaar nog geen koning of koningin. Nu heb ik gedacht dat jullie maar eens moeten schieten. Het is een late kermis dit jaar en de appels zijn er op tijd af, dus ik zou niet weten wat jullie tegen houdt.”

Jos zei: ,,Als we het doen dan schiet Elly en sta ik haar bij.’’ Elly moest daar wel even over nadenken, maar toen de jongens het ook erg leuk vonden hebben we meteen besloten om het te doen. Met steun van Ellen Wieland, die het helemaal te gek vond en meteen aan het appen ging! Onze kermisploeg stond meteen achter ons en wilde graag meedoen en de troon op. Elly: ,,Tijdens het schieten was ik best nerveus. Ik dacht, waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen!’’ Dat was ook te merken tijdens het schieten. Maar met veel hulp, zelfs van Geert Vink de oud-koning, werd ze na 146 schoten eindelijk koningin! Toen was de spanning eraf. Samen met Jort de jeugdkoning kon het feest beginnen. De dagen voorafgaand aan de kermis waren we nog druk met de oogst. We moesten veel regelen, maar met alle hulp die we kregen ging dat erg voorspoedig, we waren klaar voor de kermis.

We hebben het er nu nog steeds over. Met een super troon, drie geweldige gezellige dagen, vanaf de mis op zaterdag tot en met de dinsdag één groot feest. En iedereen zo positief. Geweldig, super gezellig van jong tot oud. Zonder alle vrijwilligers is er geen feest, zij doen zo veel allemaal. Wij vonden en vinden het geweldig. Daar mag Leuth trots op zijn.

Wij wensen iedereen fijne dagen en een gezond 2018. Het koningspaar Jos en Elly Daamen